side-area-logo

Qui som

Coneix
la empresa millor

El taller artesanal d’enquadernació i restauració Artmoon, té uns inicis que es remunten al 1986, moment en el qual s’havia format un buit en el sector gironí de l’enquadernació artesanal provocat pel tancament de dos tallers: Enquadernacions Palahí i Enquadernacions L’Auca.

Un dels socis fundadors avui dia continua la tasca que un dia emprenguérem amb il·lusió i amb quatre eines: una guillotina manual, una cisalla, premses de fusta manuals, premsa de fer gravats i plegadores de fusta manuals. A poc a poc hem anat completant el taller artesanal amb la incorporació de noves eines com, per exemple, les tipografies de lletres de bronze, les quals actualment constitueixen un gran llegat per a assolir noves fites artístiques. L’augment del volum de feina ens ha permès incorporar en el nostre taller noves eines, i les eines han afavorit poder donar resposta a nous encàrrecs per mitjà de nous serveis, sempre des d’una òptica artesanal, treballant per un producte d’alta qualitat i exclusiu.

L’emprenedoria i la tècnica han convergit, però hem mantingut la maquinària genuïna; d’aquesta manera, ens hem adaptat a les noves necessitats, les quals ens han esperonat per a ampliar la gamma de productes que oferim. Des de l’any 2000 ens hem anat donant a conèixer per a treballar des de Girona per a Europa, fent prevaldre el rigor artesanal i tenint cura dels secrets de l’ofici. L’adaptació als nous reptes ha suposat treballs que en un principi no haguérem imaginat, com per exemple l’elaboració de cartes de restaurant exclusives, producte en el qual ens hem especialitzat.

Al llarg dels anys les comandes han anat canviant i és curiós recordar que sovintejaven les peticions de relligadures de revistes especialitzades, talonaris, llibres de comptabilitat d’empreses, butlletins oficials, diaris com “La Veu de Catalunya”, actes …; avui dia, en canvi, el producte que es treballa requereix l’experimentació amb nous materials, formes i usos, combinant disseny, art i tècnica; tot plegat possible amb l’experiència i el treball en equip per a fer una feina ben feta.

Hem treballat durant els anys amb constància i en són exemples del nostre art de l’enquadernació: “El conte més gran del món” encarregat pel “Rotary Club”, llibres de comptabilitat de “La Maquinista” o de la “Farinera Teixidor”, treballs per a la Casa de l’Ardiaca de Barcelona, publicacions de l’Arxiu Nacional d’Andorra, llibres d’actes del Parlament de Catalunya, llibres d’història destinats a personatges com el que va ser president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Soley, els que van ser presidents del Parlament de Catalunya, Miquel Coll i Alentorn i Heribert Barrera i Costa o el rei Juan Carlos I d’Espanya. Tots aquests exemples no són altra cosa que el nostre compromís adquirit de mica en mica durant 30 anys amb el taller, amb la nostra intenció de convertir els projectes, les idees, en unes realitats que perdurin al llarg dels anys. Som artesans, fem enquadernacions, restauracions i artesania, estem a la seva disposició.

Qualitat
En tots els productes que creem, productes tots ells artesans i després de molts anys d’experiència, hem pogut recollir, treballar, provar i innovar en quines són les matèries primeres encasaries i adients en cada projecte segons la seva utilitat. Això ens garanteix una Qualitat en qualsevol projecte.
Solucions i idees innovadores
Cada projecte en el qual treballem ens aporta sempre un nou repte. Un nou repte que ens fa innovar per trobar noves solucions, nous conceptes, nous productes i nous materials.
Estil
Estil, disseny, creativitat, són conceptes importants per nosaltres, ja que cada projecte és únic, perquè cada client és únic i això ens permet de continuar innovant en tota mena de materials, tècniques i nous conceptes.

Demana més

informació

Reload Captcha